Muziek

Luistertips: 5x de leukste muziekapps

Tegenwoordig kan iedereen muziek luisteren op zijn smartphone, of het nu om jazz, klassiek, hiphop of rap gaat. Er zijn diverse muziek apps beschikbaar voor de liefhebbers, welke stuk voor stuk perfect zijn om jouw favoriete liedjes op te luisteren. Wij hebben een top vijf gemaakt van de beste applicaties als het op muziek aankomt.
5

Apple Music

Audio en muziek
1
Meer info

Apple Music is platform dat in grote lijnen lijkt op alle andere. Echter is de streamingsdienst niet gratis en moet er een abonnement worden afgesloten. Wel kunnen liefhebbers drie maanden lang gratis Apple Music uitproberen. Een abonnement kost 4,99 euro per maand voor studenten, terwijl alle andere gebruikers 9,99 euro per maand moeten neerleggen. Een gezinsabonnement kan de oplossing zijn voor families, aangezien een abonnement dan verkrijgbaar is voor 14,99 euro per maand.

4

Tidal

Audio en muziek
0
Meer info

De bekende artiest Jay-Z, tegenwoordig bekend als J, ontwikkelde de streamingsdienst Tidal. Hij creëerde het platform zodat artiesten eerlijke vergoedingen zouden krijgen voor hun muziek. Het is mogelijk om de allernieuwste muziek te beluisteren in de beste kwaliteit. Grote artiesten als Rihanna en Beyoncé presteren nieuwe nummers als eerste op Tidal. Deze app is kosteloos en beschikbaar voor zowel Android als iOS. Een abonnement kan al worden afgesloten vanaf 9,99 euro per maand.

3

Deezer

Audio en muziek
0
Meer info

Deezer heeft in de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en naam weten te maken. Deze streamingsdienst kan vergeleken worden met Spotify en is eveneens een Zweeds bedrijf. Het is mogelijk om via de applicatie te luisteren naar muziek. De Deezer app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS als Android. Natuurlijk moet er wel een abonnement worden afgesloten om onbeperkt gebruik te kunnen maken van Deezer.

2

Soundcloud

Audio en muziek
1
Meer info

De streamingsdienst SoundCloud is eigenlijk een soort van social media voor muzikanten en artiesten. Alle gebruikers kunnen een eigen kanaal starten en daarop muziek verspreiden, maar ook reageren op andere nummers. Dit maakt SoundCloud wel bijzonder uniek, aangezien er nummers op te vinden zijn die nog niet bij andere diensten te vinden zijn. Deze applicatie staat ook bekend om zijn grote aantallen remixen. Misschien weet jij wel een nieuw top talent te vinden op SoundCloud!

De applicatie SoundCloud is gratis, maar ook hier is het eigenlijk wel een must om een abonnement af te sluiten. Een abonnement kan al worden aangeschaft voor zeven euro per maand. Let op, wil je alleen muziek luisteren dan is een gratis account wel voldoende.

1

Spotify

Audio en muziek
1
Meer info

Vanzelfsprekend staat de applicatie ‘Spotify’ op de eerste plaats in onze lijst. Ongeveer vier op de vijf Nederlanders maken gebruik van deze streamingsdienst. De app is bedacht door een tweetal Zweden, die de gebruiker de kans wilde geven om zowel oude als nieuwe muziek te beluisteren op de smartphone. Er staan momenteel enkele miljoenen nummers op Spotify, keuze genoeg dus.

Spotify kan gratis worden gedownload in de Apple Store en de Google Play Store, echter zal je dan wel voortdurende reclame horen tussen de nummers door. Wanneer jij een abonnement neemt verdwijnen deze reclames en kan jij eindeloos muziek streamen. Een abonnement is al verkrijgbaar vanaf 9,99 euro per maand, voor vijf euro meer kan je ook een Family abonnement nemen voor vijf personen.

Waar ga jij voortaan muziek streamen?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.