Technologie

De 10 beste apps voor de Apple Smartwatch

Iedereen die een Apple Watch in zijn bezit heeft, heeft ondertussen wel in de gaten dat er talloze apps beschikbaar zijn. Hoewel hier natuurlijk ook apps tussen zitten die voor velen nutteloos zijn, zijn er ook zeker apps die erg handig zijn voor om je pols. In dit artikel gaan we daarom verder in op deze apps. We kijken daarbij naar de kosten, het doel van de app en het gebruikersgemak.
10

Babbel

Onderwijs
0
Meer info

De app die jou het leren van een nieuwe taal wat makkelijker maar toch leuk maakt. De app voelt namelijk als een spel aan. De app scant wat er dichtbij is en geeft je op basis daarvan korte vragen over relevante topics. Dit kan bijvoorbeeld een café of bar zijn, waarna je op basis hiervan nieuwe woorden krijgt. Je hebt echter wel een abonnement nodig om toegang te krijgen tot alle content van één taal, dit kan aardig in de kosten gaan lopen, 3 maanden Spaans bijv. € 25,99.

9

Cheatsheet

Productiviteit
0
Meer info

Cheatsheet is ideaal voor iedereen die nog weleens belangrijke details vergeet. De app geeft je via je Apple Watch namelijk de mogelijkheid om kleine notities toe te voegen. Er kan daarbij gebruik gemaakt worden van meer dan 100 iconen om aan te geven waar de notitie over gaat. Wat is het nadeel van deze app? Als je gebruik wil maken van synchronisatie met iCloud, dan zal je een aankoop moeten doen. Heb je hier geen behoefte aan, dan kun je de app gewoon gratis downloaden.

8

Zones for Training

Sport
0
Meer info

Deze app is special voor de sporters onder ons. Via de hartslagmeter van de Apple Watch kun je namelijk trainingszones bijhouden. Hoe hoger je hartslag, hoe hoger de zone is waarin je sport en hoe meer calorieën je verbrandt. Trainen op basis van intensiteit kan dan helpen om meer uit je workouts te halen.  Er zijn vier hartslagzones die je kunt gebruiken om de intensiteit te achterhalen:

  • Peak
  • Cardio
  • Fat burn
  • Warm up

De app kost echter wel € 5,49 als je meer statistieken wilt zien. Zo niet, dan is deze gratis.

7

ETA

Productiviteit

ETA is de app die ervoor gaat zorgen dat jij precies weet hoelang het duurt voordat je ergens bent. Het is daarbij mogelijk om favoriete plekken toe te voegen, waarna de app gaat berekenen hoe lang het gaat duren. Er wordt hier rekening gehouden met het verkeer en de app werkt zelfs voor het openbaar vervoer. Minpuntje, de app kost € 3,49.

6

Just press record

Productiviteit
0
Meer info

Just Press Record doet dus precies wat de naam van de app zegt. Door middel van een handige klik op de knop kun je spraakopnames maken. De audio die je opneemt wordt automatisch gesynchroniseerd met de Cloud. Een onderscheidende factor is dat je hiervoor je telefoon niet eens nodig hebt. Een voordeel van de iPhone app is dat deze transcriptie aanbiedt. De opnames kunnen dan worden omgezet in tekst, zodat je na kunt gaan wat je gezegd hebt. Dit wordt ondersteund door meer dan 30 talen. Klein nadeeltje, de app kost € 5,49, maar dit is het dubbel en dwars waard.

5

PCalc

Productiviteit
0
Meer info

PCalc is dé calculator die je op je Apple Watch wil hebben. Wat zijn de grote voordelen van deze app? Allereerst is er een verschil tussen het scherm waar de nummers staan en het scherm waar de operatoren staan. Daarnaast geeft de app de mogelijkheid om bijvoorbeeld fooi te berekenen, geld te converteren of door middel van spraak calculaties uit te oefenen. Het nadeel is echter wel dat je PCalc nodig hebt om over alle functies te beschikken. Heb je hier voorlopig nog geen behoefte aan, dan is PCalc Lite genoeg. Deze versie is geheel gratis.

4

Streaks

Productiviteit
0
Meer info

Wil je stoppen met roken of wat meer stappen zetten op een dag, dan is Streaks een ideale app om bij de hand te hebben. Er kan gebruik gemaakt worden honderden pictogrammen om de gewoontes meer vorm te geven. Wil je bijvoorbeeld meer stappen zetten, dan heb je het voordeel dat de app automatisch synchroniseert met de Gezondheidsapp op je iPhone. Hierdoor weet je automatisch of je je stappendoel hebt gehaald. Dit kan ook op basis van het aantal calorieën. Het nadeel is echter wel dat de app eenmalig € 5,49 kost.

3

Strava

Gezondheid en fitness
0
Meer info

De Strava app maakt het mogelijk om je activiteit bij te houden op basis van fiets- en renactiviteiten. Dit wordt gedaan op basis van een gps-signaal vanuit je telefoon of Apple Watch. Het is dus ook mogelijk om de app zonder je telefoon te gebruiken. De data wordt dan bij thuiskomst naar je telefoon geüpload. Een nadeel van de app is echter wel dat er geen live-date beschikbaar is vanuit de app. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet live bijhouden hoe hard je loopt, hoe ver je loopt en wat je hartslag is. Een ander voordeel is dat de app volledig gratis is.

2

OneDrop

Gezondheid en fitness
0
Meer info

OneDrop is ideaal voor het tracken van medicijnen, suikers, maaltijden, activiteiten en ga zo maar. Je kunt daarbij herinneringen instellen die die ervoor gaan zorgen dat jij bijvoorbeeld nooit meer je medicijnen vergeet. Het is daarbij mogelijk om de app te synchroniseren met Apple Health, zodat je bijvoorbeeld een overzicht hebt van het aantal suikers dat je dagelijks inneemt. De app is daarnaast volledig gratis en wordt vooral aanbevolen om herinneringen van medicijnen in te stellen.

1

CARROT Weather

Het weer
0
Meer info

De CARROT Weather app is een zeer uitgebreide weer app, die je naast informatie over het weer ook af en toe belachelijk maakt. Wanneer het namelijk kan gaan regen, krijg je hier een melding van, maar de app wenst je dan tegelijkertijd ook veel plezier in de regen. Daarnaast beschikt de app over uitgebreide informatie, zoals de gevoelstemperatuur, de zonnestand en de luchtvochtigheid. Dit is allemaal overzichtelijk weergegeven. Helaas kost de app je wel € 5,49, maar wat ons betreft is de app dit dubbel en dwars waard.

Zoals je ziet zijn er genoeg apps voor je Apple Watch die je leven een stuk gemakkelijker gaan maken. Wij zijn persoonlijk erg fan van de CARROT Weather app, omdat deze om een ludieke manier het weerbericht naar je overbrengt. Wij zien deze app meer als de chagrijnige weerman die zijn dag niet heeft.

Heb je nog andere apps die volgens jou op je Apple Watch moeten staan? Laat het ons dan weten in de reacties.

Welke app mist in dit lijstje? Reageer en doe automatisch mee met onze winactie!

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.