Dating

7x de beste lesbische dating apps

Ben je op zoek naar een dating app waar je lesbische singles kan ontmoeten? Dan ben je hier op de goede plek! Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste lesbische dating apps van 2019 voor lesbische vrouwen, die je in Nederland voor Android of iOS kunt downloaden. Hieronder vind je een overzicht van de beste apps voor lesbiennes, biseksuelen en queer vrouwen. Lees mee!
7

SPICY

Dating

SPICY is een lesbische dating app voor vrouwen over de hele wereld. Met meer dan 20 miljoen leden is dit ook één van de grootste apps in deze lijst. Alle lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn van harte welkom in de app. Het matchsysteem is simpel: je kunt iemand leuk vinden of niet. Je krijgt alleen berichten van personen die jou ook leuk vinden.

De makers van de app beweren dat deze volledig gratis is, maar in de app kom je wel betaalde features tegen. Deze kosten variëren van 2,99 euro tot wel 89,99 euro. Wil je snel meer mensen bereiken? Dan kun je tegen een betaling jouw profiel een ‘boost’ geven. Door die boost sta je 30 minuten op nummer 1 in jouw gebied.

De app is handig maar bevat weinig leuke functies. De app is daarnaast alleen voor Android te downloaden. Daarom staat deze in deze toplijst op de laatste plaats.

 • Prijs: Gratis te downloaden, aantal features betaald
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
6

Scissr

Dating

Scissr staat bekend als de lesbische versie van Grindr, een van de meest populaire dating apps voor homoseksuele mannen. Scissr is een dating app voor zowel lesbische als biseksuele vrouwen. Qua design en features lijkt de app veel op Tinder, maar deze heeft qua functionaliteiten ook veel weg van Happn. In de Scissr applicatie stel je namelijk jouw locatie in en zie je direct welke vrouwen er in de buurt zijn.

Wegens veiligheidsredenen is het alleen mogelijk om in te loggen met je Facebook account. Zo weet je zeker dat iedereen waarmee je een match krijgt betrouwbaar is. Deze inlogmethode kan natuurlijk ook een groot nadeel zijn, als je niet over een Facebook account beschikt en geen Facebook profiel wilt aanmaken. Bovendien heeft de app vaak inlogproblemen met Facebook, waardoor deze soms niet goed werkt. Eén groot pluspunt aan Scissr is dat de app helemaal gratis is.

 • Prijs: Gratis
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
5

Wapa

Dating

De Wapa app is helaas niet volledig gratis. De meest belangrijke feature, de chatfunctie, is overigens wel gratis en onbeperkt te gebruiken. Voor een premium account betaal je 5 dollar per maand of 35,99 dollar voor een jaar.

Reis je veel? Dan is er een hele leuke (helaas wel betaalde) functie beschikbaar in de Wapa applicatie. Wapa maakt het namelijk mogelijk om verschillende landen te selecteren. Handig voor als je op reis lesbische singles wilt ontmoeten. Ga je bijvoorbeeld binnenkort op vakantie naar Canada? Dan kun je alvast binnen Canada inloggen en rondkijken in de app. Zo ontmoet je eventueel al leuke vrouwen waar je mee kunt afspreken als je op vakantie bent.

Naast deze functie kun je tot tien foto’s toevoegen aan je profiel. Wil je een aantal foto’s alleen laten zien aan personen die je echt leuk vindt? Dat kan! Scherm makkelijk een aantal foto’s af en stel in wie je foto’s wél mag zien. Als je een upgrade aanschaft, dan kun je zelfs zien wie jouw profiel heeft bekeken en of iemand je leuk vindt.

Naast deze voordelen moeten we één nadeel belichten. De app werkt namelijk af en toe niet helemaal naar behoren. Dit zie je aan de reviews over de applicatie in de Google Play en App Store. Daar staat gelukkig tegenover dat de klantenservice erg behulpzaam is en snel reageert. Als de app het even niet goed doet dan kun je daar gelijk terecht met je vragen.

 • Prijs: Gratis, maar optimaal gebruik app via premium account
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 18+
4

Fem

Dating

Fem is een lesbische dating app die zich onderscheidt door één ding centraal te stellen: videoberichten. Scrol door video-opnames van potentiële matches in binnen- en buitenland en kijk of er een leuke single bij zit. Maak je geen zorgen, als je liever niet gelijk een video van jezelf wilt plaatsen, dan is het ook gewoon mogelijk om alleen foto’s toe te voegen.

Als er een match is, dan wordt de chatfunctie direct geopend. Je hoeft niet uitsluitend met videoberichten te communiceren, je kunt ook tekstberichten of foto’s sturen.

Een extra feature die je niet vaak in een dating app tegenkomt is de groepschatfunctie. In de groepschat ontmoet je meerdere vrouwen tegelijk. Kom je iemand tegen die je liever even apart wilt spreken? Dat kan ook. Klik het profiel aan in de groepsapp en begin een privégesprek.

Een aantal functies zijn betaald in de Fem app. Gelukkig werkt de applicatie met een muntensysteem. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe meer munten je krijgt. Met die munten kun je vervolgens extra features ontgrendelen. De applicatie is helaas alleen te downloaden voor Android.

 • Prijs: Gratis te downloaden, aantal features betaald
 • Taal: Internationaal, maar relatief veel Nederlanders voor een internationale app
 • Minimum leeftijd: 17+
3

Only Women

In de Only Women app zijn helaas niet veel Nederlandse vrouwen te vinden. Maar we vinden de features in de app zó leuk dat de Only women app toch een plek verdient in deze toplijst.

Registreren gaat makkelijk via een e-mailadres of je Facebookaccount. Jouw gebruikersprofiel kun je vervolgens helemaal naar eigen smaak customizen, met zelfs een omslagfoto!

Andere leuke features zijn de zogenaamde ‘icebreakers’. Als je meestal de kat uit de boom kijkt en liever niet het gesprek zelf start, dan is het mogelijk om een icebreaker te sturen naar de persoon waarin jij interesse hebt. Deze ijsbrekers zijn er in de vorm van emoji’s – een knipoog, glimlach, zwaaihandje of een por. Zo maak jij de eerste move en ga je niet af met een slechte openingszin 😉.

Om extra functies te ontgrendelen kun je er voor kiezen om een premium lidmaatschap aan te schaffen. Dit kost 9,99 euro per maand. Let op dat je de ‘auto-renewal’ knop uitzet, in het geval dat je het lidmaatschap wilt opzeggen. Als je dit niet doet, dan wordt jouw lidmaatschap elke maand automatisch verlengd.

 • Prijs: Gratis te downloaden, premium membership betaald
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
2

HER

Dating

Veel apps in deze toplijst onderscheiden zich van elkaar door extra functies en features. Zo ook dating app HER, waarbij je naast potentiële dates ook up-to-date kunt blijven met het laatste LGBTQ+ nieuws en evenementen. Zo is het mogelijk om deel uit te maken van een community binnen de HER app. Dit kun je zien als een soort forum, waar je kunt reageren comments of zelf een afbeelding kunt plaatsen.

Inloggen kan via Facebook en Instagram. Berichtjes kun je alleen sturen naar vrienden of matches. Als je een match hebt, dan kun je de naam en foto’s zien, maar niet hun volledige profiel. Daarvoor moet je een premium lidmaatschap afsluiten. Een premium lidmaatschap laat je ook berichten sturen naar personen waar je nog geen connectie mee hebt. Interesse? Dan kost het je 14,99 euro voor een maand. Wil je langer member zijn? Dan kost het 10 euro per maand voor een half jaar of 7,50 euro per maand voor een jaar.

HER organiseert af en toe evenementen en borrels in 15 grote steden. Helaas gebeurt dit tot nu toe alleen nog maar in Amerikaanse steden, maar misschien komt daar in de toekomst verandering in. Ook geven ze tips in de app over aankomende evenementen, zoals lesbische meetups of gay prides.

Als je een keer op vakantie in de USA bent, dan raden we het je sterk aan om in de app te checken welke evenementen HER heeft gepland of heeft getipt. Vaak komen hier veel lesbiennes op af. HER evenementen staan bovendien altijd goed aangeschreven.

 • Prijs: Gratis te downloaden, premium membership betaald
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
1

Zoe

Dating

Zoe vinden wij de beste lesbische dating app. De Zoe app is erg populair, met meer dan 3,5 miljoen (!) gebruikers. Per maand worden er in de applicatie rond de 10 miljoen berichtjes verzonden. Zoe lijkt qua design enorm veel op Tinder. Het matchsysteem is ook hetzelfde: swipe rechts bij interesse, swipe links om de persoon voorbij te laten gaan.

De chatfunctie binnen Zoe is voor zowel de free users als voor de premium members gratis. Met de premium functie kun je vijf ‘pre-match’ berichten sturen. Dit betekent dat je iemand al een berichtje kunt sturen voordat jullie überhaupt een match hebben. Zo maak je alvast een goede indruk en vergroot je de kans op een match. Het premium account bevat naast deze leuke feature ook nog een aantal andere extra’s:

 • Zie wie je leuk vindt en match direct met ze
 • Ongelimiteerde ‘likes’
 • Locatie uitbreiden: ontmoet singles over de hele wereld
 • Kijk naar je ‘swipe-geschiedenis’
 • Voeg aan je persoonlijke album zoveel foto’s toe als je wilt
 • Gebruik exclusieve stickers en emojis in je chatgesprekken

Je kunt zelfs een foto of een snap sturen. Een snap zal verwijderd worden als diegene het gezien heeft. Let op: de ontvanger kan een screenshot maken. Een premium lidmaatschap sluit je al af voor 13,99 per maand. Wil je liever geen lidmaatschap afsluiten, maar wil je meer likes kopen? Dat kan! Voor 1,99 euro koop je 5 ‘hearts’ extra. Voor 4,99 euro koop je er 15 en voor 15,99 euro heb je 50 hartjes erbij.

 • Prijs: Gratis te downloaden, premium membership en in-app kosten betaald
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+

Gebruik jij al een van deze apps? Geef je mening hieronder en maak kans op een giftcard van 50 euro!

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.