Gezondheid & Fitness

De 5 beste apps voor hardlopers

Wil jij na een flinke hardloopsessie ook aan je vrienden en volgers laten weten hoe goed je bezig bent geweest? Dat je nu de 10 kilometer binnen 50 minuten kan lopen? Of wil je juist aan je omgeving laten zien dat je nu weer een kilometer verder kan lopen sinds de vorige keer en je daardoor ook al 2,5 kilo kwijt bent? Of je nou een fanatieke hardloper bent en marathons loopt of juist rustig aan wil beginnen met hardlopen, in deze top 5 van hardloopapps is voor iedere hardloper wat te vinden.
5

5kRunner

Gezondheid en fitness
2
Meer info

Dit is dé ideale app als je net begint met hardlopen. Zoals de naam van de app al aangeeft, is het doel om 5 kilometer te kunnen hardlopen. Tijdens elke sessie word je gecoacht door je eigen personal trainer. Wat is dan zo uniek aan deze app? De app laat je drie keer in de week 20 minuten hardlopen. Dit gaat steeds een stapje sneller. Na verloop van tijd gaat de app je favoriete muziek steeds sneller afspelen om je op deze manier te motiveren harder te lopen. Minpuntje? De app is alleen geschikt voor beginners.

4

RunGo

Gezondheid en fitness
1
Meer info

RunGo is een erg goede app wanneer je nieuw bent in een stad of plaats. Door middel van deze app kun je namelijk bekende routes van hardlopers gaan lopen, zonder daarbij te verdwalen omdat je er nog nooit bent geweest. Moet je dan continu op je telefoon kijken? Nee, dat zeker niet. Door de spraakbesturing vertelt de app je telkens waar je heen moet lopen. Een nadeel aan deze app is wel dat het erg beperkte mogelijkheden heeft om sessies met elkaar te vergelijken.

3

Nike+ Run Club

Gezondheid en fitness
0
Meer info

De Nike+ Run Club heeft als grote voordeel dat deze compleet gratis is. Nike doet dit namelijk vooral om klanten te binden, niet om extra inkomsten te genereren. De app geeft je persoonlijke coaching, speciaal afgestemd op jouw huidige doelen en conditie. Daarbij past dit programma zich aan op basis van de vooruitgang die je boekt. Een leuke extra functie is dat je jezelf bepaalde doelen kunt stellen. Haal je deze doelen, dan kun je extra functies ontgrendelen. Het enige nadeel is dat de sessies niet uitgebreid te analyseren zijn, waardoor de app voor gevorderde hardlopers minder interessant is.

2

Strava

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Strava is een app die meer gericht is op het delen van je voortgang of de tijden die je loopt. De app geeft je namelijk de mogelijkheid om vooraf een route uit te stippelen. Daarnaast is er een lijst van routes bij jou in de buurt beschikbaar. Op deze manier kun je met hardlopers strijden die ook deze route hebben gelopen of gaan lopen. Deze app is daarnaast ook te gebruiken voor wielrennen of mountainbiken. Wil je echter uitgebreide details gebruiken, dan zal je toch ook moeten overschakelen naar een Premium abonnement.

1

Runkeeper

Gezondheid en fitness
1
Meer info

Runkeeper is niet voor niets de meest gedownloade hardloopapp ter wereld. De app geeft je de mogelijkheid om verschillende hardloopsessies met elkaar te vergelijken. Onderweg word je gecoacht doordat de app de hardlooptijd, het aantal kilometers en de gemiddelde tijd per kilometer hardop opnoemt. Dit stimuleert je om die gemiddelde tijd omlaag te brengen in je laatste aantal kilometers. Nog een pluspunt is het feit dat je je hardlooproutes op kan slaan. Wil je echter een handig overzicht waarin je alle sessies met elkaar kunt vergelijken, dan moet je hiervoor wel betalen.

Ik zou zeggen, trek je hardloopschoenen aan en trek erop uit. Van beginner tot gevorderde, voor iedereen is er een app beschikbaar! Wat is jouw hardloopdoel voor komende zomer?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.