Draw Something App: populair met een reden

0
Draw Something is al jarenlang één van de meest populaire online games. Deze mobiele variant van het spel ‘Pictionary’ werkt ontzettend simpel, maar heeft tegelijkertijd genoeg extra’s om nooit te vervelen. Speel met vrienden en familie en raad wat ze getekend hebben of werk zelf aan de mooiste kunstwerken op je mobiel.

Maak je eigen kunstwerk

In principe is Draw Something ontzettend simpel. Je speelt het spel met z’n tweeën, waarbij één de tekenaar is en de ander moet raden. Als tekenaar heb je voordat je beurt begint de keuze uit verschillende woorden die je moet uitbeelden. Er zijn drie ‘gewone’ woorden, waarbij het ene woord moeilijker is dan het andere. Voor moeilijker woorden krijg je extra punten (uitgedrukt in muntjes). Naast deze gewone woorden zijn er ook woorden voor speciale categorieën, die veel wisselen. Nadat je een woord hebt gekozen, is het tijd om te tekenen. Dit doe je met je vinger op het beeldscherm, waarbij je een aantal basiskeuzes hebt om de tekening aan te passen (bijvoorbeeld de kleur en dikte van je penseel). Ben je klaar, dan stuur je de tekening op naar de andere speler.

Raad de tekening

Als je een melding ontvangt dat er een tekening voor je klaarstaat, zie je een scherm met een aantal letters en de categorie. Je ziet hoe de tekenaar zijn tekening heeft gemaakt en als je weet wat er wordt uitgebeeld, voer je dit in in het schermpje. Naast deze simpele manier van spelen zijn er dus ook categorieën die je wel even zoet houden, speciale uitdagingen en bijvoorbeeld een galerij waarin kunstwerken van spelers zijn opgenomen. Voor echte kunstenaars zijn er ook extra’s te verdienen met de muntjes, zoals extra kleurpaletten. Hoewel deze extra’s leuk zijn voor de echte liefhebbers, is de gewone versie van Draw Something al genoeg voor uren speelplezier.

Plus- en minpunten

  • Speel met familie en vrienden.
  • Alle ruimte voor creativiteit.
  • Niet in het Nederlands.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
101 MB
Ontwikkelaar
OMGPop, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0