Quizlet App: leren als persoonlijke uitdaging

0
Studeren is soms weinig anders dan leren en herhalen. Voor wie op zoek is naar de meest complete app om hier wat hulp bij te krijgen, is Quizlet de uitkomst. Met de Quizlet app zet je alle informatie die je moet leren op digitale kaarten en heb je vervolgens heel veel verschillende manieren om te leren. Creëer je eigen set aan kaarten of maak gebruik van een hele gemeenschap aan studenten zoals jij die hun set beschikbaar hebben gesteld.

Van ‘ik eet’ naar de zin van het bestaan

Met die reeds bestaande sets heb je gelijk een grote catalogus van leermogelijkheden tot je beschikking, van Franse woordjes en Europese hoofdsteden tot ‘de geschiedenis van de politieke Islam in het Midden-Oosten’. Als je een set hebt gemaakt of gevonden die past bij wat jij moet leren, heb je vier verschillende manieren om te leren. Allereerst is er de gewone ‘leer’ optie. Hierbij krijg je de kaarten te zien als verschillende soorten vragen, waarbij de vragen steeds moeilijker worden naarmate je meer hebt geleerd. Bij een foute vraag krijg je het antwoord, maar moet je het opschrijven, waardoor je het sneller leert. Ook is er een schrijfoptie, waarbij je alle kaarten uit de set afgaat en de antwoorden opschrijft; een versie waarbij je gesproken begrippen moet spellen en een test. Nadat je hebt geleerd, pas je de geleerde begrippen toe in twee verschillende spelletjes: een memoriespel waarbij je begrip en uitleg zo snel mogelijk bij elkaar moet voegen en een asteroïdespel waarbij je met je kennis de aarde beschermt.

Spelend leren

Door de manier waarop de oefeningen zijn opgebouwd en je vooruitgang in de gaten wordt gehouden, voelt Quizlet meer als een persoonlijke uitdaging dan het stampen van informatie. Toch is duidelijk dat dit een methode van leren is die zowel leuk is als echt werkt. Met de verschillende vormen van leren en de herhaling zit de informatie die je opdoet voor lange tijd in je hoofd.

Plus- en minpunten

  • Leer ieder vak en onderwerp.
  • Maak gebruik van het werk van anderen.
  • Meeste opties in het Engels.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
121 MB
Ontwikkelaar
Quizlet, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0