Twitch App: streamen via de smartphone

2
Het bekende gameplatform Twitch werd in de zomer van 2011 opgericht en is in enkele jaren uitgegroeid tot één van de bekendste streamingsdiensten ter wereld. Gamers krijgen de mogelijkheid om games te streamen en hun verrichtingen te delen met andere spelers. Dagelijks kijken er miljoenen liefhebbers mee met de streams, zowel van bekende als onbekende gamers. Eerst was Twitch alleen beschikbaar op de computer, maar nu kan jij ook streams kijken en zelf streamen op de smartphone.

Nieuwe volgers

Als streamer is de kans ook groot dat je nieuwe volgers mag verwelkomen via de app. Alle nieuwe gebruikers krijgen namelijk een lijstje te zien met nieuwe content, misschien wel die van jou. Let op, hiervoor moet je wel live zijn en jouw biografie volledig hebben ingevuld.

Taalgenoten

Populaire streams worden aangeraden door Twitch. Er zal gelet worden op het aantal kijkers uit een bepaalde regio of naar de taal die deze kijkers spreken. Hierdoor kan je nog makkelijker een geschikte stream vinden.

Navigeren

Alle content op Twitch is gemakkelijk te vinden dankzij de handige en overzichtelijke navigatie. Bekijk direct welke streamers live zijn, ga naar Pulse of blader door de populaire streams.

Chatten

Bij alle streams is het mogelijk om te chatten met de streamer en de kijkers. Aangezien de kijkers over de hele wereld komen kom je in aanraking met veel andere liefhebbers. Streamers spelen veel verschillende soorten games, waaronder League of Legends en Overwatch. Maar ook sportgames als FIFA komen voorbij in het aanbod.

Geld verdienen

Streamen op Twitch is big business, sommige bekende streamers verdienen honderdduizenden euro’s per maand. Als streamer kan je geld verdienen door advertenties te tonen, in zee te gaan met sponsoren, donaties te ontvangen van kijkers en volgers te werven. Kijkers betalen een voor leuke extra’s een maandelijks bedrag aan Twitch, de helft hiervan gaat naar de streamers die aangesloten zijn bij het Twitch Partner Programma.

Plus- en minpunten

  • Geld verdienen met streamen.
  • Gemakkelijk navigeren.
  • Live streamen op de smartphone.
  • Abonnement voor extra mogelijkheden.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
17+
Downloadgrootte
210,7 MB
Ontwikkelaar
Twitch Interactive, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

5 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Joep 07/08/2019 Reactie van App.nl!
Leuk
Super tof ben zelf ook streamer! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Pieter 06/08/2019 Reactie van App.nl!
Twitch
Deze app gebruik ik al ongeveer 2 jaar en er is geen enkel probleem voorgekomen bij mij top app! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.