Douane reizen App: weet altijd wat mee mag

0
Bijna iedereen die naar het buitenland reist weet dat er regels zijn over wat je wel en niet terug mag nemen naar Nederland. Hoewel eigenlijk iedereen wel weet dat je geen babykrokodil in je handbagage mag meenemen uit een tropisch land, zijn er genoeg scenario’s te bedenken waarbij dat niet zo duidelijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld al van een opgezette babykrokodil? Mag dat? Met de Douane Reizen app weet je het nog voordat je bij de douane aankomt en weet je zeker dat je handbagage helemaal in orde is.

Antwoord op al je vragen

Het gaat bij dat soort vragen niet alleen maar om wat je bij je hebt. Vaak maakt het ook uit waar je precies vandaan reist voordat je terug naar Nederland gaat. Zo zijn de regels voor EU landen heel anders dan voor landen van buiten de EU. Ook is het meenemen van geld gebonden aan allerlei regels, maar wat als je geld bij je hebt in een vreemde valuta? Geldt dan het bedrag in de valuta of het bedrag is euro’s? De app geeft je niet alleen de informatie om dat soort vragen te beantwoorden, het helpt je ook uit te zoeken wat mag en niet mag, gebaseerd op het land waarvanuit je reist. Voor ieder land heeft de douane informatie op een rij gezet. Mocht je hulp nodig hebben bij het omzetten van valuta of dingen als gewicht of volume, dan helpt de app ook daarmee.

Categorieën en bonnenboekje

In de app staan alle producten overzichtelijk per categorie opgezet. Hierdoor is het heel snel en makkelijk om je bagage te controleren. Reis je met dure spullen die bij aankomst verward kunnen worden voor spullen die in je het buitenland hebt gekocht, dan zorg je met het bonnetjesboek in de app dat er geen misverstanden ontstaan.

Plus- en minpunten

  • Altijd op de hoogte van de regels.
  • Reken eenheden om in de app.
  • Niet alle valuta staan in de app.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
88 MB
Ontwikkelaar
Belastingdienst B/Cie
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0