Uber App: de prettiger manier om een taxi te nemen

0
Uber is een van de meest controversiële apps van het laatste decennium, maar tegelijkertijd een app die je leven een heel stuk makkelijker maakt. Met Uber bestel je een taxi vanaf jouw locatie en richting iedere willekeurige locatie. Je gebruikt Uber in alle grote steden in Europa en natuurlijk ook in Amsterdam. Met Uber heb je een persoonlijke taxi die alle nadelen van taxi’s wegneemt.

Verschillende prijscategorieen

Als je de Uber app opent en een auto bestelt, heb je een aantal opties. Afhankelijk van je situatie kun je een UberX bestellen, die als een gewone taxi werkt. Met een UberX word je opgehaald vanaf je locatie en naar je bestemming gebracht zonder fratsen. Voor een goedkopere optie is er UberPOOL; hierbij combineert de app verschillende reizigers die dezelfde kant op moeten. Hierbij heb je dus niet je eigen auto, maar wel het gemak van een taxi en het voordeel van een goedkoper tarief. Voor zakelijke trips of gewoon extra comfort is er UberBLACK, waarbij auto’s in het luxesegment je in stijl komen ophalen. Nadat je een oproep hebt gedaan, krijg je op je scherm te zien wie je komt ophalen. Je ziet het merk auto, de naam van de chauffeur en volgt de precieze locatie van de auto op een kaartje op je scherm.

Verschillen met taxi’s

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen het gebruik van Uber en het bellen van een taxi, zijn er met Uber een aantal voordelen die een taxi niet heeft. Sowieso is UberPOOL vaak een goedkopere optie, maar daarnaast is er het comfort van betalen binnen de app. Veel gebruikers vinden ook dat Uberchauffeurs plezieriger zijn dan taxichauffeurs; dit heeft alles te maken met het waarderingssysteem dat Uber gebruikt. Na je rit geef je je chauffeur een waardering. Hierdoor kunnen andere reizigers een betere keuze maken in hun bestuurders. Op die manier is Uber vaak niet alleen makkelijker dan een taxi, maar ook nog eens prettiger.

Plus- en minpunten

  • Makkelijker dan een taxi bellen.
  • Kies zelf je auto uit.
  • Vrij grote app.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
336 MB
Ontwikkelaar
Uber Technologies, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0