Ada App: je eerste diagnose bij symptomen

0
Ziek zijn is nooit leuk en met het internet is ziek zijn eigenlijk nog enger geworden. Hoewel het online opzoeken van je symptomen inmiddels bijna een flauwe grap is geworden, zijn er wel degelijk manieren om online een eerste diagnose te krijgen van ziektes. Met de Ada app heb je zo’n diagnose altijd binnen handbereik. Omdat Ada meer over je gezondheid weet dan een willekeurige zoekmachine, heb je een veel betere kans op een diagnose die klopt en niet alleen maar uitgaat van het ergste scenario.

Net als een gesprek met de huisarts

Ada is eigenlijk een chatbot die duizenden diagnoses en gesprekken met dokters meeneemt in de diagnose voor jou. Dat betekent dat je met Ada door een persoonlijke vragenlijst loopt waarmee je veel beter inzicht krijgt in wat er wel (en net zo belangrijk, niet) met je aan de hand is. Mocht je tussendoor even niet snappen wat Ada bedoelt, dan is er altijd extra informatie voorhanden. Op die manier is Ada net een gesprek met de huisarts, die door vragen te stellen een zo compleet mogelijk beeld van je symptomen probeert te krijgen. De vragen zijn gebaseerd op informatie die je in de app hebt ingevoerd en op antwoorden op eerdere vragen. Je krijgt dus een bijna uniek en persoonlijk gesprek – al zal het gesprek voor een griepje voor veel mensen hetzelfde verlopen.

Een geschiedenis van klachten

Naast de belangrijkste functie van Ada, het stellen van een eerste diagnose, heeft de app nog een aantal handige extra’s. Zo houd je heel makkelijk een overzicht bij van klachten die je hebt ervaren. Op die manier is het mogelijk voor de dokter of voor jezelf om een patroon van klachten te ontdekken. Ook houdt het je medicatie (-geschiedenis) bij en kan je de app gebruiken als een medisch dossier.

Plus- en minpunten

  • Goed voorbereid naar de huisarts.
  • Een snelle diagnose in je broekzak.
  • Niet in het Nederlands.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
21 MB
Ontwikkelaar
Ada Health BmbH
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0