Youper AI Assistant App: iedereen een therapeut

0
De Youper app valt op. Zelfs wie ervoor kiest om ‘m niet te gebruiken, raakt vanzelf onder de indruk van het eenvoudige idee dat achter de app schuilt. Met de Youper app heb je een persoonlijke assistent die ervoor zorgt dat je een betere grip krijgt op je emotionele leven. Aan de hand van kleine gesprekjes geeft de app je inzicht in je gemoedstoestand en bespreek je samen wat je volgende stappen zijn om je beter te voelen. Hoe Youper dat kan? Heel simpel, Youper is een chatbot.

Leer van een zelflerende computer

Door de toepassing van kunstmatige intelligentie stelt Youper je precies de vragen die een therapeut ook zou stellen. Het verschil met een echte therapeut is echter dat Youper geen kantooruren heeft, niet klaagt als je ‘m midden in de nacht nodig hebt en zelfs nooit een gesprek hoeft te onderbreken om naar de wc te gaan. Youper heb je altijd bij je. Een ander verschil is natuurlijk dat Youper ondersteuning biedt, maar geen professioneel zorgplan kan vervangen. Youper is een zogenaamde ‘zelflerende computer’, die steeds slimmer wordt naarmate hij meer informatie tot z’n beschikking heeft. Die informatie komt van jou, zodat hij jou steeds beter leert kennen, maar ook van alle andere gebruikers. Iedere update van Youper maakt de app een stukje slimmer.

Hoe Youper werkt

Elke dag vraagt Youper hoe je je voelt. Aan de hand van kleuren en een cijfer geef je aan hoe je dag is en daarop gaat Youper weer verder met een kort gesprekje. Soms krijg je hiermee vooral een inzicht in je eigen gemoedstoestand en andere keren heeft Youper praktische tips om met een bepaald probleem om te gaan. Doordat Youper is gebouwd met de hulp van experts en sinds 2016 duizenden gebruikers heeft vergaard, is de app inmiddels ontzettend slim geworden. Dit betekent ook dat het gebruik van de app verandert naarmate jij verandert. Ben je gelukkig, dan zal Youper heel anders reageren dan als je een mindere dag hebt. Ook heb je met de app altijd een emotioneel logboek bij de hand.

Plus- en minpunten

  • Een betere grip op je emoties.
  • Een therapeut die nooit slaapt.
  • Niet in het Nederlands.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
93 MB
Ontwikkelaar
Youper, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0