MedApp App: medicijnbeheer makkelijk gemaakt

0
Als je regelmatig medicijnen moet nemen of zelfs maar een keer een antibioticakuur hebt moeten afmaken, weet je hoe lastig het is om te zorgen dat je je medicijnen niet vergeet in te nemen. Vooral als je meer dan één medicijn gebruikt en daarbij ook nog eens meerdere herhaalrecepten tegelijk in de gaten moet houden, is medicijngebruik bijna altijd een gedoe. Om je hiermee te helpen en dat medicijngebruik minder gedoe te maken, is er de MedApp.

Slimme functies voor medicijninname

De MedApp heeft allerlei functies die het beheren van je persoonlijke apotheek een stuk makkelijker maken. Allereerst is er een wekkerfunctie die als fysieke herinnering dient om je medicijnen in te nemen. Ideaal als je een nieuw medicijn in je routine probeert in te voegen of voor een ouder iemand medicijnen beheert. Door vervolgens de app te vertellen dat je de medicatie inderdaad hebt genomen, wordt vanzelf een logboek gemaakt. Daarbij is ook de informatie die in de app wordt toegevoegd ontzettend handig. De bijsluiters voor al je medicijnen zijn in één keer op te vragen, zodat je rustig kunt nalezen wat de instructies en bijwerkingen zijn. Ook bestel je vanuit de app herhaalrecepten bij je eigen apotheek als je voorraad begint te slinken. Voor een volgend doktersbezoek is het trouwens mogelijk om alle data uit de app in één klik met de dokter te delen, zodat alle medicijninformatie gelijk beschikbaar is.

Help anderen met de app

De app helpt ook op een breder vlak. Door (anoniem) data te verzamelen, helpen gebruikers van de app om ziektes en medicijngebruik beter in kaart te brengen. Voor veel onderzoekers is de data over medicijngebruik een goudmijn om verbeteringen aan te brengen in hoe medicatie het best kan worden voorgeschreven. Op die manier helpt de app niet alleen jou, maar help jij via de app ook toekomstige gebruikers.

Plus- en minpunten

  • Vergeet nooit meer medicijnen.
  • Alle zorgverleners op de hoogte.
  • Beperkt interactief met apotheek.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
17+
Downloadgrootte
122 MB
Ontwikkelaar
PharmIT B.V.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0