App de Verpleegkundige: niet voor niks naar de arts

0
Er zijn van die momenten dat je niet zeker weet of je naar de dokter moet. Van die twijfelgevallen waarbij je niet iets wilt negeren waar misschien echt naar gekeken moet worden, maar ook niet naar de dokter wilt om erachter te komen dat een goede nachtrust het de volgende ochtend ook had opgelost. Voor die twijfelgevallen (maar ook voor meer) download je de ‘App de Verpleegkundige’ app voor Apple- of Androidapparaten.

Stop de twijfel

De app doet precies wat de naam belooft. In de app stuur je berichtjes naar een arts of verpleegkundige die naar aanleiding van het gesprek en eventuele foto’s antwoord op je vragen kan geven of een inschatting kan maken of je inderdaad beter naar de dokter kunt gaan. Als de verpleegkundige nog twijfels heeft, kan hij of zij de hulp van een arts inschakelen. Zo hoef je nooit meer voor niks op de fiets richting de huisartsenpost. Het gemak van de app zit ‘m niet alleen in het feit dat je in je pyjama’s kunt blijven tot het echt niet anders kan, maar ook in de openingstijden. Waar je huisarts beperkt beschikbaar is, kun je in de app van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds terecht met je vragen (op zondag van 09:00u-21:00u).

Slimmigheidjes

De app is vrij simpel en heeft weinig extra opties. Toch zijn er een paar slimmigheidjes in de app gestopt die het functioneren van de app iets makkelijker maken. Zo chat je altijd in een vertrouwelijke omgeving en zijn je gesprekken beschermt met een pincode. Ook is er de eerdergenoemde mogelijkheid om foto’s mee te sturen, zodat je niet hoeft te beschrijven hoe je huiduitslag eruitziet, maar snel een foto kan nemen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Plus- en minpunten

  • Krijg professioneel advies.
  • Ook buiten kantooruren.
  • 's Nachts niet bereikbaar.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
43 MB
Ontwikkelaar
Centrale Zorgverzekeraars groep
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0