EHBO App: weten wat je moet doen bij ongelukken

0
De meeste mensen hebben geen EHBO diploma en weten niet goed hoe ze moeten reageren als er in de buurt iemand hun hulp nodig heeft. Omdat bijna iedereen wel inziet dat die hulp belangrijk is, heeft het Rode Kruis een EHBO app gemaakt waarmee iedereen snel kan zien hoe te handelen bij ingrijpend letsel en huis-tuin-en-keukenongelukken. De app geeft stap voor stap aan wat je moet doen in het geval van spoedeisende hulp of veelvoorkomende kleine ongelukken.

Weet wat te doen bij spoedeisende hulp

De app is heel duidelijk ingedeeld en met de grote knoppen heel geschikt voor alles snel kunnen opzoeken. De zes belangrijkste knoppen zijn voor spoedeisende hulp: bewusteloosheid, hevige bloedingen, brandwonden, vergiftiging en ernstige verslikking. Druk je op een van die knoppen, dan kom je vanzelf in een scherm waarbij je stap voor stap door de eerste hulp begeleid wordt. Op het scherm staat een afbeelding van wat je moet doen, terwijl een stem de stap toelicht. Hierbij worden zelfs simpele stappen behandeld, zoals het instellen van de luidspreker van je telefoon.

Ook voor kleinere ongelukken

Hoewel de meeste ruimte in de app voor spoedeisende hulp is ingeruimd, vind je ook instructies voor kleinere problemen in de app. Hierbij staan alle veelvoorkomende ongelukjes op alfabetische volgorde. Ook zijn er speciale categorieën voor kinderen en sportongelukken. Omdat dit soort ongelukken vaak minder spoed nodig heeft, zijn er geen stap-voor-stap instructies, maar wordt steeds een kort overzicht gegeven van de hulp die iemand nodig heeft. Een handige extra in de app is dat alles wat je nodig hebt automatisch wordt aangeboden. Als het gaat om speciale hulpmiddelen, bestel je een EHBO-set met een druk op de knop. Is het bellen van hulpdiensten de meest voor de hand liggende oplossing, dan is daar ook een knop voor. Hierdoor maakt de app het heel makkelijk om adequaat te reageren in situaties waarbij je snel moet denken.

Plus- en minpunten

  • Voor spoedeisende hulp.
  • Vind dichtstbijzijnde AED of EHBO post.
  • AED informatie incompleet.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12
Downloadgrootte
26 MB
Ontwikkelaar
Het Nederlandse Rode Kruis
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0