Eten & Drinken

5 bier apps die elke bierliefhebber moet hebben

Speciaalbier, wie heeft er tegenwoordig niet van gehoord. Er zijn zelfs heuse speciaalbiercafés opgericht waar deze unieke biertjes centraal staan. Door het grote aanbod is het wel erg lastig om bij te houden welke bieren je allemaal al gehad hebt. Het kan daarom erg handig zijn om hiervoor een app te downloaden. En het leuke is, er kan nog best wel eens een competitief randje aan zitten!
5

Today’s Beer

Today’s Beer is heel interessant als je graag nieuwe bieren wil ontdekken. De app wordt namelijk niet gebruikt om het aantal biertjes bij te houden of unieke brouwerijen te vinden, maar presenteert je elke dag een nieuw biertje. Je kunt de eigenschappen van dit biertje bekijken, zoals het smaakprofiel, de afdronk en het flesje zelf, zodat je kunt kijken of dit misschien iets voor je is. De app is voor iOS te downloaden. Helaas betaal je voor de app op je iPhone wel € 0,89.

4

BJCP Styles

Ben jij altijd de man (of vrouw) van de statistieken, maar weet je niet hoe je het biertje het beste aan je vrienden kan omschrijven? Niet gevreesd, deze app helpt je uit de brand. De app is dé informatiebank als het gaat om bieren. Je vindt hier namelijk alle beschikbare informatie over het bier, zoals aroma, uiterlijk, smaak, afdronk, mondgevoel, ingrediënten en statistieken.

3

Biernet

Biernet geeft jou alle informatie die je maar kan krijgen over een biertje. Als je dus geïnteresseerd bent in meer dan alleen de smaak, dan is deze app voor jou gemaakt. De app geeft bijvoorbeeld informatie over de geschiedenis achter het biertje en verschillende brouwerijen in Nederland. De app geeft zelfs weer welke aanbiedingen die week gelden op bier in verschillende supermarkten! Hoe handig?

2

TapHunter

Zoals de naam al aangeeft is het in deze app mogelijk om op zoek te gaan naar tappunten, oftewel lokale bierbrouwers en ambachtelijke bierverkopers. De app werkt op basis van je locatie, zodat je altijd een goede bierbrouwer in de buurt weet te vinden. Aangezien deze app ook in het buitenland werkt, kun je je palet aan bieren ook daar uitbreiden.
Daarnaast kun je zoeken op een biertje dat je lekker vindt. De app gaat dan voor je kijken, wederom op basis van je locatie, waar dit biertje ergens te verkrijgen is.

1

Untappd

Untappd is niet alleen een app voor jou, maar ook voor je vrienden. In de app is het mogelijk om biertjes bij te houden die je gedronken hebt! Door de connectie met Facebook, kun je ook nog eens de biertjes van je vrienden in de gaten houden. Door beoordelingen van anderen en van jezelf kun je erachter komen welke biertjes bij jou in de smaak vallen! Daarnaast is de locatiefunctie handig voor als je wilt kijken waar je bieren in de buurt kan drinken. Doordat de app ook in het buitenland werkt en deze bieren hier ook staan geregistreerd, kun je eindeloos bieren proeven!

Met deze apps ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste, lekkerste en uniekste biertjes. Ontdek samen met je vrienden de enorme hoeveelheid bieren die er te verkrijgen zijn. Ben jij nou een echte liefhebber? Laat ons dan in de reacties weten wat het beste biertje is dat jij ooit gedronken hebt!

Welke app ga jij downloaden?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.