FK App: het naslagwerk voor dokters

0
Het Farmacotherapeutisch Kompas, om begrijpelijke redenen normaal gesproken gewoon ‘FK’ genoemd, is een naslagwerk voor dokters en andere voorschrijvers van medicijnen, waarmee het correct voorschrijven van medicijnen sneller en makkelijker wordt. Met andere woorden, in het FK vind je als gebruiker de toepassingen, bijwerkingen en alternatieven van medicijnen. Met de FK app is deze informatie voor iedereen gemakkelijk toegankelijk.

Dé catalogus van geneesmiddelen

De app is allereerst een alfabetische catalogus van geneesmiddelen. Voordat je gericht begint te zoeken, zie je een lijst die loopt van Aafact tot Zyvoxid. Door in de zoekbalk een bepaald geneesmiddel, een bestandsdeel of een ziektebeeld in te voeren, verklein je de lijst zodat het makkelijker wordt om precies te vinden wat je nodig hebt. Heb je het betreffende geneesmiddel gevonden, dan verschijnen verschillende informatiecategorieën waarin het geneesmiddel verder wordt toegelicht. Zo is er het algemene advies over het toedienen van het geneesmiddel, verschillende doseringen, bijwerkingen, interacties met andere medicijnen en middelen en bijvoorbeeld informatie over het gebruik van het geneesmiddel bij zwangerschap of borstvoeding.

Geschreven voor dokters, handig voor bijna iedereen

De informatie is duidelijk geschreven voor dokters en de app staat vol met medische en technische termen. Toch is het voor bijna iedereen wel te ontcijferen wat er bedoeld wordt. Door de duidelijke indeling van de informatie in categorieën lees je zo mee wat relevant is voor jou. Met de FK app zoek je uit wat de dokter je precies heeft voorgeschreven en kun je zelfs op zoek naar alternatieven zodat je goed voorbereid naar je volgende doktersafspraak gaat.

Plus- en minpunten

  • Farmacotherapetisch Kompas in appvorm.
  • Geneesmiddeleninformatie voor iedereen.
  • Echt geschreven voor dokters.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
17+
Downloadgrootte
84 MB
Ontwikkelaar
Zorginstituut Nederland
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0