Google Nieuws App: nieuws voor jou geordend

0
Google begint steeds meer de rol in te nemen als beheerder van alle informatie. Het is daarom misschien ook niet heel verrassend dat Google ook een eigen nieuws app aanbiedt: Google Nieuws. Hiermee houd je wereldwijd het nieuws in de gaten, op een manier die jou het beste uitkomt. Van wereldnieuws tot onderwerpen die er lokaal toe doen en alles ertussenin, Google Nieuws zet het voor je op een rijtje.

Een overzicht van al het nieuws

Het verschil met de meeste andere nieuwsapps is dat Google inhoudelijk eigenlijk niets toevoegt aan het nieuws. In plaats van het publiceren van zelfgeschreven artikelen, houdt deze app zich vooral bezig met het ordenen van nieuws. Dat begint al bij het overzicht. Dit is een nieuwsoverzicht waarin de vijf meest belangrijke nieuwsberichten voor jou op een rijtje zijn gezet. Dit kunnen zowel lokale berichten zijn als berichten waar iedereen het over heeft. Wil je over een onderwerp meer informatie, dan gaat Google nog een stap verder in het ordenen van informatie. Je krijgt hier namelijk verschillende berichten gepresenteerd die hetzelfde onderwerp vanuit een ander perspectief verslaan, ziet een tijdlijn waarin actuele ontwikkelingen worden weergegeven, antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over de belangrijkste actoren in de ontwikkelingen.

Weet waar de informatie vandaan komt

Het grote voordeel van deze benadering is dat je altijd in de gaten hebt waar de informatie vandaan komt. Google maakt gebruik van ’s werelds bekendste media en zorgt dat jouw abonnementen ook automatisch worden meegenomen. Zo heb je niet alleen een compleet overzicht van wat er gaande is, maar ook informatie uit betrouwbare bronnen die je zelf kunt nagaan.

Plus- en minpunten

  • Een compleet overzicht van nieuws.
  • Maakt gebruik van betrouwbare media.
  • Heeft eerst veel input nodig.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
123 MB
Ontwikkelaar
Google LLC
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0