HuffPost App: laagdrempelige kijk op het nieuws

0
De Huffington Post is een van de grootste blogs ter wereld. Er is bijna geen onderwerp wat op de website van de Huffington Post niet aan de orde komt en het blog is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke speler in het wereldwijde nieuwslandschap. De Huffington Post onderscheid zich van andere media door de laagdrempelige inhoud, die vaak geschreven is door gebruikers zelf, waardoor het nieuws dichter bij de lezer komt.

Kies je eigen editie

Als je de app hebt gedownload, kies je welke editie van de HuffPost je wilt lezen. Hierbij heb je keuze uit zestien verschillende edities, maar geen Nederlandse editie. Voor deze review hebben we gebruik gemaakt van de editie uit de Verenigde Staten. Hierna geef je aan wat je interesses en voorkeuren zijn. Hierbij zijn standaard de ‘brekend nieuws’ en ‘must-reads’ aangevinkt, maar ook categorieën als ‘extremisme’, ‘rassen in Amerika’ en ‘beyond #MeToo’ zijn opties, die overigens ook de kleur van de app bekennen.

Een nieuwsapp in edities

Hierna is de HuffPost app vooral een nieuwsapp, die een ontzettend breed scala aan onderwerpen behandelt. Door het offline lezen aan te zetten, download de app vanzelf artikelen die je later kunt lezen, waardoor je databundel maar beperkt wordt aangesproken. De voorpagina is voor het belangrijkste nieuws, maar je bladert razendsnel door allerlei andere ‘katernen’. Hierbij valt op dat de katernen vooral gericht zijn op politieke ontwikkelingen in de V.S., iets dat natuurlijk samenhangt met de gekozen editie. Katernen uit de editie van het Verenigd Koninkrijk waren heel anders en speelden in op de Britse politieke ontwikkelingen. Een echt internationale editie lijkt vooralsnog niet te vinden. Andere opties in de app zijn het bewaren van artikelen voor later, de editie alsnog veranderen, de lettergrootte aanpassen en het veranderen van je privacy instellingen.

Plus- en minpunten

  • Een andere kijk op het nieuws.
  • Ook offline te lezen.
  • Weinig internationaal gericht.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
186 MB
Ontwikkelaar
The Huffington Post
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0