NRC App: digitale krant en actueel nieuws in één

0
Het NRC Handelsblad staat in de krantenwereld bekend als kwaliteitskrant. Met zo’n reputatie kan het natuurlijk niet anders dan dat je ook een verzorgde app aanbiedt. De NRC app is zowel verkrijgbaar in de Google Play Store als de App Store en geeft je de kans om de krant digitaal te lezen en ook bij het ontbijt al op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

De middagkrant op ieder moment

Als je de app voor het eerst downloadt, krijg je de eerste krant sowieso gratis, zelfs zonder in te loggen. Abonnees van de papieren versie (en daarmee ook van de website) kunnen hun normale inlog gebruiken om toegang te krijgen tot de krant. Hoewel die krant prominent in de app staat, is er ook meer dynamisch nieuws te lezen. Dit nieuwsoverzicht is hetzelfde als de website. Hiermee heb je dus twee verschillende voorpagina’s; eentje van de echte krant en eentje online waarbij je het laatste nieuws dus sneller in de gaten houdt. Het lezen van de krant gaat heel intuïtief en makkelijk. Als je scherm groot genoeg is, lees je krant gewoon zoals-ie komt. Eventueel zoom je in op de artikelen en lees je de papieren versie op je scherm. Door uit te zoomen van de pagina blader je extra snel naar een ander katern. Een andere optie is klikken op een artikel. Hierbij wordt dat artikel geopend in een scherm dat is geoptimaliseerd voor kleinere schermpjes. Alle onderdelen van de krant worden op die manier geladen, dus ook de cartoons en de kleinere berichten. Foto’s in deze samenstelling bekijk je op zichzelf in een galerij, waarbij je zelf kunt inzoomen om de foto beter te bekijken.

Digitale abonnementen

Vanuit de app koop je zonder abonnement ook losse edities van de krant. Een gewone editie is € 2,29, een weekendkrant is € 3,49 en voor een weekabonnement betaal je € 6,99. Voor Androidgebruikers is zo’n abonnement (nog) niet verkrijgbaar.

Plus- en minpunten

  • De krant op ieder scherm.
  • Actueel en papieren nieuws samen.
  • Geen abonnement voor Android.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
42 MB
Ontwikkelaar
NRC Media
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0