Zakelijk

8 zakelijke apps die elke professional moet hebben

In de trein, de taxi of zelfs tijdens het sporten, overal wordt tegenwoordig een beroep gedaan op de werknemer. Of dit goed is, is een hele andere discussie, maar het gebeurt wel. Onderweg is het echter niet altijd mogelijk om via je laptop te werken, waardoor veel mensen al snel een tablet of telefoon gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg apps die de mogelijkheden voor zakelijk gebruik van deze apparaten vergroten. Wil je weten welke zakelijke apps je moet hebben als je onderweg bent? In dit artikel geven we je een top 8 van de beste apps die elke zakelijke gebruiker ook onderweg de mogelijkheid geven om werk te verzetten.
8

Scanner App

Technologie
0
Meer info

De naam zegt het eigenlijk al. Deze app geeft je de mogelijkheid om vrijwel alle documenten in te scannen. Dit kan gaan om documenten, recepten, bonnetjes en zelfs notities. De gescande documenten kunnen worden opgeslagen als JPEG- en pdf-documenten. Ben je bereid om voor de app te betalen, dan worden je mogelijkheden fors uitgebreid met bijvoorbeeld de mogelijkheid om ze direct te mailen, op te slaan in kleur of grijsschaal en het scannen van meerdere documenten tegelijk.

7

AFAS Pocket

Technologie
1
Meer info

Het bedrijf claimt zelf dat AFAS Pocket de beste business app van Nederland is. Vinden wij dit ook? Nou, niet direct. Gebruikt je bedrijf namelijk geen AFAS-software, dan heb je eigenlijk niks aan deze app. De app geeft je de mogelijkheid om je administratie te doen, zoals het boeken van uren, verlof en verzuim aanvragen en het dossier van klanten ophalen. De app doet perfect waar het voor dient, echter is deze niet voor iedereen toegankelijk. Dit maakt de app toch minder interessant.

6

Intune Bedrijfsportal

Zakelijk
0
Meer info

Microsoft Intune, niet direct een app waar een lichtje bij gaat branden. Echter is dit wel een erg handige app. Het geeft je als medewerker de mogelijkheid om vanaf elk (geregistreerd) apparaat toegang te krijgen tot bedrijfstoepassingen, gegevens en bronnen. Het is als bedrijf mogelijk om de toegang tot deze gegevens per medewerker te beperken om zo de veiligheid van gegevens te kunnen garanderen. Er zit wel een grote ‘maar’ aan verbonden, het werkt alleen via een licentie. Dit maakt het dan ook niet direct een toegankelijke app voor iedereen.

5

Cisco AnyConnect

Zakelijk
0
Meer info

Met Cisco AnyConnect hebben we nog zo’n app die niet direct bij iedereen een belletje doet rinkelen. Cisco AnyConnect maakt het mogelijk om als werknemer verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk door middel van een VPN-verbinding. Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat je een beveiligde en anonieme verbinding maakt met een netwerk, in dit geval het bedrijfsnetwerk. Dit maakt de verbinding veiliger. Nou is de vraag, is dit een handige app? Ja, mits je de licenties hebt. Heb je deze niet, dan is de app nutteloos. Helaas, nummer 5 is het hoogst haalbare.

4

Indeed

Zakelijk
0
Meer info

De app van Indeed is goed te gebruiken in twee gevallen. Ten eerste als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om op basis van trefwoorden, afstand en opleiding een baan te zoeken. Het biedt dezelfde functionaliteit als de website, alleen is dit in een app een stuk makkelijker en toegankelijker gemaakt. Ten tweede is de app gemakkelijk als je een recruiter bent. Door in te loggen krijg je namelijk een overzicht van vacatures die je uit hebt staan en de reacties hierop. Doet de app wat het moet doen? Zeker. Is de app voor iedereen bruikbaar? Dat helaas niet. Nummer 4 dus.

3

Skype voor Bedrijven

Zakelijk
0
Meer info

Skype voor bedrijven is een ideale tool om onderweg deel te kunnen nemen aan vergaderingen of gesprekken. Het geeft je de mogelijkheid om zakelijke video- of telefoongesprekken te voeren. Het grote voordeel voor bedrijven is dat alle medewerkers door middel van het zakelijke e-mailadres, automatisch verbonden zijn met alle andere medewerkers. Er zit echter wel een klein nadeel aan. Videobellen zorgt er al snel voor dat er veel data gebruikt wordt. Maak je veel gebruik van videobellen, dan kan dit na verloop van tijd een aardige rekening opleveren. Let hier daarom wel mee op.

2

Adobe Scan

Technologie
0
Meer info

Nou ja zeg, nog een scanner!? Jazeker, deze is echter stukken beter dan de Scan app van #8. De Adobe Scan biedt veel meer standaard functionaliteiten dan de Scan app. Wat is dan het grote voordeel? De Adobe Scan app herkent zelf het document dat gescand moet worden. Hierdoor hoef je niet telkens nieuwe foto’s te maken en deze op te slaan. De Adobe app herkent de documenten, maakt foto’s en slaat deze automatisch op. Hierdoor kun je gemakkelijk meerdere documenten tegelijk scannen

1

Microsoft Teams

Zakelijk
0
Meer info

Het grote voordeel van Microsoft Teams is dat het erg goed samenwerkt met de andere Microsoft toepassingen (Word, PowerPoint, Excel etc.). Dit maakt het voor veel bedrijven dan ook een handige tool. Het maakt werken in teams erg gemakkelijk. Er kunnen online vergaderingen gevoerd worden, documenten kunnen gezamenlijk bewerkt worden en het wordt door veel bedrijven gebruikt om nieuws onder de medewerkers te delen. Het feit dat Microsoft Teams geheel gratis is en gebruikt kan worden op zowel laptop als telefoon/tablet, maakt het onze nummer 1 aanbevolen app.

Zoals je ziet doen de apps van Microsoft het erg goed. Dat komt omdat deze apps naadloos op elkaar aansluiten. Dit maken de apps voor zowel de gebruiker als voor Microsoft zelf erg interessant. Wil je nou ook overal je zakelijke e-mail kunnen lezen, gebruik dan de Microsoft Outlook app uit de Google Play Store of de App Store. Hierdoor heb je altijd en overal de beschikking over je zakelijke e-mail en sluit deze naadloos aan op de andere Microsoft apps.

Maak jij gebruik van zakelijke apps?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.