Entertainment

10x de beste Chromecast apps

Wat maakt de Chromecast zo uniek? Nou, het feit dat je door middel van dit ene apparaatje een wifi-verbinding aan je televisie toevoegt. Deze stelt je in staat om door middel van allerlei verschillende apps, content via je Chromecast naar de televisie te streamen. Hierdoor hoef je dus nooit meer met de hele familie naar dat kleine smartphoneschermpje te staren wanneer je weer eens een hilarisch filmpje of foto wilt laten zien. In dit artikel zetten we daarom de beste Chromecast apps voor je op een rij, die het streamen nóg makkelijker gaan maken.
10

Google Foto's

Fotografie
0
Meer info

Deze foto-app van Google heeft de Chromecast ondersteuning al in de app geïntegreerd. Dit geeft je de mogelijkheid om al je foto’s die je normaliter op de cloud hebt staan, direct op je televisie te laten zien. Nooit meer je telefoon rond laten gaan van hand naar hand omdat iedereen die mooie foto’s van je reis wilt zien. Dit kan voortaan erg gemakkelijk via deze app.

Een erg handige feature hier is dat het mogelijk is om door de foto’s op je telefoon te bladeren, zonder dat dit zichtbaar is op de televisie waarop je de Chromecast hebt aangesloten. Ideaal dus als je onverhoopt dat album met al die gênante foto’s aanklikt.

9

NPO Start

Entertainment
0
Meer info

Wil je Nederlandse series terug kunnen kijken, dan moet je dit vaak opnemen, kijken via een laptop of zoeken via het internet. Door de Chromecast integratie met de NPO-app is dit verleden tijd. Deze app geeft je namelijk de mogelijkheid om programma’s en series vanaf je smartphone of tablet naar de tv te streamen. Een klein nadeel hierbij is wel dat de programma’s of series maar tot 342 pixels gestreamd kunnen worden. Dit is minder dan HD-resolutie, waardoor de ervaring wat minder is. Echter is dit nog altijd beter dan je favoriete programma of serie terug te moeten kijken via je smartphone of tablet.

8

TuneIn Radio

Audio en muziek
0
Meer info

Ben je iemand die graag naar de radio luistert en deze standaard op de achtergrond op heeft staan? Dan is de TuneIn radio echt iets voor jou. TuneIn Radio beschikt over een enorm aanbod aan radiostations, waar je via een wifi-verbinding naar kunt luisteren. Een extra mogelijkheid van deze app is dat je ook naar podcasts kan luisteren en dat er ook naar lokale radiostations geluisterd kan worden.

Door de integratie met je Chromecast, krijg je de mogelijkheid om het geluid via je televisie af te spelen. Het geluid zal dan via je televisie worden afgespeeld, terwijl je via je smartphone of tablet nog steeds de controle hebt over bijvoorbeeld het radiostation en het volume.

7

Videoland

Entertainment
20
Meer info

Dan hebben we ook nog Videoland. Deze dienst, vergelijkbaar met Netflix, heeft ook ondersteuning voor je Chromecast. Hier staan echter een aantal series op waarover Netflix niet beschikt, zoals Mocro Maffia, Temptation Island VIPS en Lost. Hierdoor kun je net wat meer series kijken dan met alleen een Netflix abonnement.

6

FOX Sports

Sport
0
Meer info

Ben je een voetballiefhebber? Dan is de FOX Sports app een app waar je niet omheen kunt. Als je in het bezit bent van een Fox Sports GO-abonnement, dan heb je de mogelijkheid om Eredivisiewedstrijden naar je Chromecast te streamen. Echter zit hier wel een klein nadeel aan. Wanneer je namelijk niet beschikt over een sterke, stabiele internetverbinding, heeft de app nog weleens de neiging om weg te vallen. Ondanks deze kleine beperking, is dit wel de makkelijkste app om de Eredivisiewedstrijden van je favoriete club naar je televisie te streamen.

5

Twitch

Technologie
2
Meer info

Vraag een gamer naar Twitch en hij weet precies waar je over praat. Deze app geeft gamers namelijk de mogelijkheid om live-opnames van games te maken en deze uit te zenden op het web. Niet alleen onder gamers, maar ook voor Webinars, informatiesessies en Q&A’s is deze vorm erg populair. De app van Twitch geeft je de mogelijkheid om deze content op je televisie af te spelen. Bij elke livestream video zal het Cast-icoontje verschijnen, waarop je kan drukken om de content op je televisie af te spelen.

Je smartphone of tablet kan dienen als afstandsbediening. Let er overigens wel op dat dit voor meerdere smartphones geldt. Alle apparaten die namelijk verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk hebben de mogelijkheid om te bepalen wat er op tv komt.

4

Good-old YouTube

Video
4
Meer info

Natuurlijk behoort YouTube ook tot deze lijst. Je kunt ervoor kiezen om de video’s af te spelen via je browser, maar het gebruik van de app is eigenlijk veel gemakkelijker. Wanneer je een filmpje aan het afspelen bent, verschijnt het onderstaande symbool vanzelf. Wanneer je hierop klikt, maakt de app vanzelf verbinding met de HDMI-stick van de Chromecast. De video zal zich dan op je televisie afspelen.

3

Spotify

Audio en muziek
1
Meer info

Ook Spotify biedt ondersteuning voor het afspelen van je favoriete muziek via je Chromecast. Wanneer je een liedje selecteert, verschijnt de Chromecast automatisch als afspeelapparaat. Wanneer je deze selecteert, zal de muziek zich via je televisie af gaan spelen. Het is vervolgens nog steeds mogelijk om je muziek te beheren via je smartphone, maar door het gebruik van de speakers van je televisie, zal het volume scherper zijn en zal het geluid ook harder kunnen.

Een bijkomend voordeel is dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de accuduur van je smartphone. Het afspelen van muziek via je smartphone kost veel batterij, terwijl dit bij het afspelen via je televisie veel minder het geval is.

2

Netflix

Entertainment
6
Meer info

Goed nieuws. Alle content die beschikbaar is op Netflix, is ook te streamen naar je televisie door middel van de Chromecast app. Hier zitten een aantal kleine voorwaarden aan verbonden, maar dit mag geen probleem vormen. De HDMI-stick moet namelijk wel ingeschakeld zijn en verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk. Tijdens het afspelen van je favoriete film of serie op Netflix krijg je vanzelf de ingebouwde Cast-knop te zien. Je kunt vervolgens je telefoon of tablet gebruiken als afstandsbediening voor het pauzeren, terugspoelen of doorspoelen van je content.

1

AllCast

Technologie
0
Meer info

En dan tot slot de nummer 1 van deze lijst. Deze app biedt eindeloos veel mogelijkheden, dus ook voor Chromecast. Het grote voordeel van deze app? De app geeft je de mogelijkheid om foto’s, video’s en muziek vanaf je smartphone naar je Chromecast te streamen. Maar dit kan toch ook gewoon met Google Foto’s en YouTube bijvoorbeeld? Ja, dat is zeker waar. Maar AllCast onderscheidt zich ook op een andere manier.

Deze app stelt je namelijk in staat om dit trucje te herhalen voor andere apparaten, zoals Apple TV, Xbox One, Playstation 4 en verschillende smart-tv’s. Hierdoor kun je eigenlijk te allen tijde content naar apparaten streamen, zonder dat hier een Chromecast aan te pas moet komen.

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg apps die je kunt gebruiken om je Chromecast ervaring te verbeteren. Van het afspelen van je eigen content tot het bekijken van livestreams, het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Een Chromecast is dan ook een zeer bruikbare uitbreiding van je televisiepakket. In combinatie met de AllCast app heb je daarnaast ook nog de mogelijkheid om alle verschillende soorten content op je televisie af te spelen, een duidelijke nummer 1 dus!

Maak jij zelf ook gebruik van een Chromecast?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.